Kultúra

Minden idők egyik legjobb vígjátéka a Dunán

Jack Lemmon és Walther Matthau neve mindenkinek ismerősen cseng. Ez a film évtizedekkel a Szomszéd nője... filmek előtt készültek, de már akkor is látszott, hogy mennyire jó párost alkotnak.

A furcsa páros nem más, mint a filmtörténelem két nagyszerű színésze, Jack Lemmon és Walther Matthau. Az Oscar- és Golden Globe-díjas színészek neve szinte egybeforrt az évek során, számtalan filmben szerepeltek együtt, számos legendássá vált szereppel gazdagították a világot. A két színész amolyan modern Stan és Pan párost alkotott együtt, és sikereik titka elsősorban a könnyed szórakoztatás műfajában teljesedett ki.

Fotó: Médiaklikk

A „Furcsa pár” egy 1968-as amerikai vígjáték, ami Neil Simon színdarabjából készült, ő írta a film forgatókönyvét is.

Mit tehet az ember, ha elhagyja a felesége és nincs tovább maradása a korábbi közös lakásban? Például beköltözhet a legjobb barátjához. Felix Ungar pontosan ezt teszi, miután felesége elválik tőle, barátjánál, Oscar Madisonnál keres menedéket, amíg talpra áll. Hamarosan kiderül azonban, hogy Oscar nagylelkű ajánlata meggondolatlan döntés volt: Felix rend- és tisztaságmániája, takarításai, hipochondriája és különböző fóbiái rövid úton kiborítják Oscart, aki amúgy az egyik legtrehányabb ember a világon…

Mikor? Hol? December 18-án, 22:25-től a Dunán.