Életmód

Hihetetlen, de egy masszázst megőrzünk az örökkévalóságnak

Az egyik legkellemesebb, ám annál hatékonyabb masszázs. Kiváló hatással van az emberi egészségre. Éppen ezért fontos megőrizni a jövő számára is ezt a remek, gyógyító masszázs formát.

„A thai masszázs a buddhista tanításokban és a helyi kultúrában gyökerező hagyományos orvoslás része. A tradicionális thai masszázs ma már az alternatív orvosi terápiák elismert formája, a modern orvoslásban is alkalmazható” – mondta el Itthiphol Kunplome thai kulturális miniszter az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének ülésén.

Fotó: shutterstock/Piriya Kulvatada

Éppen ezért meg kell őrizni. Így a thai masszázs is felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségek listájára – jelentette be a rendezvényen Itthiphol Kunplome, akinek szavait az MTI idézte. A miniszter hozzáfűzte, hogy a tradicionális thai masszázs felvétele az UNESCO szellemi világörökségek listájára a thai turizmust is támogatja.

A thai masszázs szabad energiaáramlást biztosít a testben. Ehhez az izmok nyújtását és nyomását alkalmazzák. A teljes testmasszázs oldja a feszültséget, az izmok merevségét, enyhíti a fájdalmakat és egyensúlyba hozza a testet. Serkenti a nyirokkeringést és ezzel együtt a vérkeringést is. Fokozza az immunrendszer hatékonyságát. Remekül alkalmazható – többek közt – nagy stressz esetén, alvászavaroknál.

Nem csak jó közérzetet biztosít, ha rendszeresen alkalmazzák, de gyógyhatással van a szív- és érrendszeri megbetegedésekre. Mindemellett hatékony a mozgásszervi és emésztőrendszeri problémák esetén.

De nem csak probléma esetén használható, megelőzésre is kiváló megoldás.

A masszázs során alaposan átmozgatják az izmokat, ám másnapra nem lesznek kék-zöld foltjaink. Mi több, hatása azonnal érezhető.