×

Gyereknevelés

Adjatok nevet a lajhárbébinek!

A közönség, de elsősorban a gyerekek segítségét kéri a Fővárosi Állat- és Növénykert annak eldöntésére, hogy mi legyen a december 2-án született adventi lajhárbébi neve. Három előzsűrizett névre lehet szavazni. A voksolás eredményét még karácsony előtt közzéteszik.

Az intézmény december elején tette ki a közösségi oldalára, hogy adventi lajhárbébi jött a világra. Az apróságot a Pálmaházban láthatja a nagyközönség, ám most még kell egy kis szerencse a megpillantásához. Délelőtt 10 óra körül a legjobbak az esélyek, a lajhárok akkortájt kapnak enni – írták.

Fotó: facebook.com/allatkert/photos

A rendszeresen szaporodó lajhárok történetéről akár folytatásos családregényt is írhatnának, hiszen a mostani kicsi anyja, Lili (becenevén Mókus) maga is Budapesten született csaknem 11 évvel ezelőtt. Sőt, az ő anyukáját, a mostani kicsi nagymamája, a 26 esztendős Banyát is láthatja a közönség az Állatkertben. Egyébként Lilinek is már az ötödik kölyke a mostani. Korábbi utódai felcseperedve más állatkertekbe kerültek, Szegedtől egészen Párizsig.

A mostani apróságról ugyan azt még nem sikerült kétséget kizáróan megállapítani, hogy milyen nemű, de az előzsűrizés során eleve mindkét ivarhoz „passzoló”, ha úgy tetszik, „unisex” neveket választottak, s ezeket bocsátjuk most szavazásra. A szavazatokat december 19-ig, várják, az eredményt pedig még karácsony előtt ki is hirdetik. A három név, amire lehet szavazni: Gizmó, Gombóc és Kuglóf. Szavazni az Állatkert honlapján lehet!

Fotó: facebook.com/allatkert/photos

A lajhárokkal egyébként a Pálmaházban lehet találkozni, azon belül két különböző helyen is. Az összesen kilenc egyedből hatot az északkeleti oldalházban tekintheti meg a publikum, míg három állat külön helyen, nagyjából a központi csarnok közepén látható.

A lajhárbébivel találkozni a legjobb esély reggel, a nyitás után van, mert a lajhárok ilyentájt kapnak enni, és ez mozgásra serkenti az állatokat. Az, hogy mennyit lehet látni az újszülött állatból attól is függ, hogy az édesanyja milyen testhelyzetben van épp vagy hol tartózkodik. Egy kis szerencsével a kölyök anyját átölelő karjait, vagy akár az egész apróságot látni lehet.