Kultúra

Koncertdömping karácsonytól újévig

Mások mellett Fenyő Miklós, a 30Y, a Muzsikás, a Zagar, a Péterfy Bori & Love Band, a Budapest Bár, a Csík Zenekar és Demjén Ferenc is koncertet ad az év utolsó napjaiban Budapesten.

Pop-, rock-, dzsessz- és folkkoncertektől lesz hangos Budapest, a következő napokban. Az MTI összeszedte a nem mindennapi kínálatot, érdemes válogatni, akár még karácsonyi ajándéknak is tökéletes egy-egy koncertjegy.
Rögtön december 25-én az idén 50 éves Kaláka együttes zenél a Marczibányi Téri Művelődési Központban, a Zorall pedig a Barba Negra Music Clubban karácsonyozik. Másnap, 26-án Hobo-karácsony lesz a Barba Negrában, a Parno Graszt az Akvárium Klubban, az Oláh Kálmán Quartet a Budapest Jazz Clubban (BJC) játszik, a Robotban Lemmy-emlékestet tartanak, az Ellátóházban a Zuboly zenél, a Trip hajón Cseh Tamás dalai szólnak a Vodku fiaitól. A 30Y 26-án és 27-én is koncertet ad az A38 állóhajón.

Fenyő nélkül nincs karácsony

December 27-én lesz Fenyő Miklós hagyományos évzáró koncertje, a Fenyő-ünnep a Sportarénában, a MOMKultban a Triász, a Fonó Budai Zeneházban Mohammad Reza Mortazani, a Kerekes Band és a Zoord lép fel. Gájer Bálint az Orfeum Clubban énekel, a Barabás Lőrinc Quartet az Akváriumban zenél, Sub Bass Monster pedig az Ellátóházban.
A Csík Zenekar hagyományosan december 28-án ünnepel a Budapest Kongresszusi Központban, idén dupla koncerttel. December 29-én a Halott Pénz ad koncertet a Sportarénában, a Péterfy Bori & Love Band pedig a Müpában játszik. De ezen a napon Halász Judit is énekel a gyerekeknek a Vígszínházban.

December 30-án hagyományosan Demjén Ferenc-nagykoncert van a Sportarénában, idén Balázs Fecó, Kóbor János, Révész Sándor és Závodi János közreműködésével. Ezen a napon a Hot Jazz Band a MOMKultban duplázik, a Szabó Balázs Bandája pedig az A38-on játszik. Szilveszter napján a Road a Barba Negrában lép fel, a Budapest Bár az A38-on tart dupla koncertet, akárcsak az Amadinda és Presser Gábor a Zeneakadémián.

Demjén Ferenc is koncertet ad MTI Fotó: Nyikos Péter

Újév napján a Budapest Klezmer Band Szulák Andreával és Dunai Tamással a Budapest Kongresszusi Központban köszönti 2020-at, az Egri János Jr. Trió pedig a BJC-ben zenél. Január 2-án Orosz Zoltán harmonikás és barátai adnak újévi koncertet a MOMKultban, a Müpában ekkor Lajkó Félix ad újévi koncertet. Kínálatból nincs hiány, már csak dönteni kell a kedvencek között.