Kultúra

Miklósa Erikával koncertezik a Kossuth-díjas zeneszerző

Már csak néhány nap és különleges zenék csendülnek fel egy különleges hangulatú koncerten a Müpában.

Szarka Tamás újévi koncertjén 2020. január 7-én, a Müpában Miklósa Erika és az Óbudai Danubia Szimfonikus Zenekar is fellép. A Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő 41 éve áll színpadon, több mint 300 dalt szerzett, közel 3000 koncertet adott a világ 29 országában, 2016-ban közösen lépett fel a világhírű Grammy-díjas gitárossal Al Di Meolaval, és most kicsit már a jövőbe néz.

Fotó: MTI/Marjai János

„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy barátom, a világhírű koloratúr szoprán, Miklósa Erika is eleget tett a felkérésnek, és fellép velünk január 7-én. De rajta kívül a Hunyadi János Ének-Zenei Nyelvi Általános Iskola 60 tagú kórusa és az Óbudai Danubia Szimfonikusok is velünk lesznek. Közel százan leszünk a színpadon és így fogjuk ünnepelni azt, hogy volt egy szép évünk, és nyitunk egy újat” – nyilatkozta a ridikul.hu-nak a zeneszerző.

Fotó: MTI/Kallos Bea

Szarka Tamás legismertebb szerzeményei (Tánc a hóban, Alhambra, Kézfogás) mellett, a „Sósósó“ című szólóalbuma néhány opusa és a grandiózus 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték dalai is hallhatók lesznek január 7-én a Müpában.