Gyereknevelés

Éjszakai pizsiparty gyerekeknek

Egy olyan hiánypótló gyermekfelügyeletről van szó, amely lehetőséget ad a szülőknek arra, hogy felhőtlenül eltöltsenek egy szabad estét.

Miközben a szülők felhőtlenül eltöltenek egy estét, tudják, hogy gyermekük biztonságban, értő kezekben van. Ugye milyen gyakran gondolunk erre gyermekes édesanyaként?

Ez azonban nem csupán vágyakozás! Az Éjszakai Pizsiparty pontosan egy olyan gyermekfelügyeleti szolgáltatást nyújt, hogy miközben a szülők „szórakoznak” vagy kikapcsolódnak kicsit, a gyermekük ezalatt jó kezekben van: biztonságos környezetben, gyermektársaságban, mókával és kacagással tölti külön az éjszakát.

Fotó: Shutterstock

A novemberben indult szolgáltatás kéthetente péntekenként este hat és másnap reggel 10 óra között biztosít felügyeletet és játékot az 5 és 12 éves kor közötti gyermekek számára.

Kovács-Darnót Renáta, maga is kétgyermekes anyuka, aki szerint nagyon fontos az “én” idő, amikor kicsit kiszakadva a stresszes hétköznapokból, szórakozással, kikapcsolódással töltünk el egy estét. Véleményem szerint erre időről időre szükség van, ami a lelki egyensúly megteremtésére, megtartására is jótékony hatással van.

Ezért hozta létre az Éjszakai pizsipartyt, hogy a kisgyermekes szülőknek szabadidőt biztosítson, miközben a lurkók is jól érzik magukat kortársaik között. Renáta klasszikus balett művész, óvodapedagógus, alapozó terápiás fejlesztő, és alapozó terapeuta.Tizennyolc évig volt az Operettszínház balett művésze, nyolc éve oktat óvodás balettet és hat éve foglalkozik szalagavatós tánccal.

Fotó: Shutterstock

A gyerekek érkezéskor választhatnak egy fakkot, ahova berendezhetik a saját holmijukat, majd a szüleikkel együtt körbevezetik őket a helyiségben. A szülői búcsú után szabad játék következik. 19.30-tól van vacsora, majd közösen megágyaznak, ekkor a gyerekek választhatják meg, hogy ki mellett szeretnének aludni. Saját ágyneműben alszanak, amely előírás, és persze otthonosabb is. Fogmosás, pizsibe öltözés után egy hatalmas párnacsata következik, majd kap mindenki egy zseblámpát, amellyel alakzatokat lehet rajzolni, és közben közös mesét szerkeszteni. Ezután 21.00-kor diavetítés és alvás következik. Reggel ébredés után közös elpakolás, átöltözés, reggeli, majd akadálypályás fejlesztő torna, és a szülők érkezéséig szabad játék a program.