Kultúra

Végzetes szerelmi történet a Dunán

Január 8-án 20:40-21:30-ig lesz látható az Anna Karenina tévéfilmsorozat első része a Duna Televízión. A filmsorozat merőben új megvilágításban mutatja be azt, hogy a Tolsztoj regény, vajon mikén folytatódhatott volna a jövőben. 

1904-et írunk, harminc év telt el Anna Karenina tragikus halála óta. A film Mandzsúriában játszódik Japánban, az orosz-japán háború közepén. A kórházban vagyunk, ahol a már fiatal férfivá érett Sergej Karenin orvos, Anna Karenin fia, éppen Vronszkij gróf életét menti meg. 

Fotó: imdb.com

Sergej Karenin szeretné megismerni anyja tragikus szerelmi történetének mindkét oldalát, nem csak azt, amit apja mondott el neki. Ezért megkéri a lábadozó Vronszkijt, hogy tárja fel neki a történetet az ő szemszögéből. Vronszkij szavai visszarepítenek minket a csillogó Oroszország világába, a találkozásuk kezdetére a pályaudvaron és abba a végzetes bálba, ahol halálos keringőt jártak, amikor is megszűnt körülöttük a világ és már nem volt visszaút. Vajon Vronszkij hogyan emlékszik vissza a múltra? Miként gondol vissza Annára és mit gondol, mi vezethette a nőt, arra, hogy véget vessen az életének? A beszélgetés során Karenin és Vronszkij között szépen lassan barátság alakul ki, pedig azelőtt Sergej éppen hogy Vronszkijt hibáztatta anyja haláláért. 

A tévéfilmsorozat egészen eredeti ötletekkel húz minket vissza Anna Karenina végzetes szerelmi történetébe. A tévéfilmsorozat második részét január 15-én szerdán láthatjuk szintén 20:40-21:30-ig a Duna Televízión.