Gyereknevelés

Itt az idő - dönteni kell a továbbtanulásról

Három napon át 18 ország felsőoktatási intézményének alap- és mesterszakos képzéseivel, valamint egyéb továbbtanulási alternatívákkal ismerkedhetnek meg a pályaválasztás előtt állók a ma nyíló Educatio kiállításon. A háromnapos rendezvény látogatása ingyenes.

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon tavaly 53.000 ember jelent meg, és a szervezők idén is hasonlóan tekintélyes érdeklődésre számítanak.

Az előzetes online regisztrációk alapján idén is több tízezer fiatal szeretné felmérni továbbtanulási lehetőségeit. Több középiskolai csoport pedig szervezetten érkezik a kiállításra – mondta Maszlavér Gábor főszervező.

Fotó: Educatio

A rendezvény kétségtelen erőssége, hogy a helyszínen megjelenő közel ötven hazai egyetem oktatójától és hallgatójától személyesen lehet érdeklődni az egyes alap- vagy mesterszakok sajátosságairól, a felvételi eljárásokról, követelményekről, de akár az intézményi közéletről, a kollégiumi elhelyezésről vagy a szakma jövőképéről is. A három nap alatt a továbbtanulás előtt állók számára minden egy helyen megtalálható a pályaválasztási döntések meghozatalához.

Az intézmények mellett előadások informálnak, amelyek közérthető formában rendezik egy csokorba a felvételi jelentkezésekkel, pontgyűjtésekkel kapcsolatos tudnivalókat, de kitérnek Erasmus programokra, nyelvtanulási és egyéb külföldi továbbtanulási alternatívákra is.

Az Educatio-n 20 ezer négyzetméteren közel 200 kiállító jelenik meg, és az egyetemi képzéseken túl egyéb pályaválasztási opciók, tanulmányok mellett vagy után végezhető munkalehetőségek is terítékre kerülnek. Számos standon tudományos vagy éppen szórakoztató aktivitások, kísérletek, interaktív megmozdulások zajlanak. A különböző nyereményjátékok kétségkívül tovább fokozhatják a látogatói élményt, hiszen ezeken keresztül ösztöndíjaktól kezdve Tesla tesztvezetésig különleges dolgokra lehet szert tenni.

A korábbiakhoz hasonlóan a rendezvény 2020-ban is ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, amely előzetesen gyorsan elvégezhető a honlapon vagy az Educatio Kiállítás mobil applikáción.