Életmód

Bakancslista télre

Ezeket a dolgokat mindenképp tedd meg a következő hetekben, ha a legtöbbet szeretnéd kihozni a leghidegebb évszakból.

1. Tölts egy kis időt egyedül. Értékeld magadban az elmúlt évet, és határozz meg reális, elérhető célokat 2020-ra. Motivációs idézeteket, gondolatokat is beírhatsz magadnak előre a határidőnaplódba, mondjuk a következő két hónapra. Meglátod, ezekkel sokkal jobban indul a nap! Remek időszak ez az elcsendesedésre, gondolatainkba mélyedésre, naplóírásra is.

2. Az ünnepek környékén mindannyian rohantunk, ki sem látszottunk a teendőkből. Itt az ideje egy kis énidőnek! Vegyél egy forró fürdőt gyertyákkal, süsd meg végre azt a sütit, amire hetek óta készülsz, vásárolj a leárazásokon, menj el korcsolyázni, vagy dobd össze a tojáslikőrt, ami karácsony előtt elmaradt.

3. A családdal is remek programok várnak: társasozzatok a karácsonyfa alatt, készítsetek madáretetőt vagy kreatívkodjatok otthon. Tavasszal már úgyis a szabadtéri programok fogják érdekelni a gyerekeket, most használd ki az időt, hogy együtt lehettek és alkothattok!

4. Ha tehetitek, mozduljatok ki legalább egy hétvégére! Vegyétek az irányt a hegyek felé, ahol akár egy napra is bérelhettek sífelszerelést – ha még nem próbáltad, itt az ideje! De azoknak sem kell unatkozniuk, akik úgy érzik, a havas lejtőkön való lesiklást nem nekik találták ki: őket várják a hütték finomságai, vagy egy hangulatos városnézés. Télen teljesen más arcukat mutatják a kisebb-nagyobb hazai és külföldi városok, mint nyáron, érdemes ezt a különleges atmoszférát is megtapasztalni. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor jóval kevesebb a turista. És ha már utazás: ruccanjatok le a Balatonhoz, mert télen is varázslatos. Vagy legyetek spontánok, és „lőjetek” két olcsó repjegyet a pároddal melegebb éghajlatra. Mit szólnál egy szuper spanyol vagy olasz hétvégéhez?

5. Ha végre esne a hó, mindenképp menj ki a szabadba! Sétálj egyet a városban, hógolyózz a barátaiddal, családoddal, vagy menjetek el szánkózni. Utána szuper érzés lesz a lakásban egy-egy bögre forró kakaóval vagy forralt borral a kezetekben nézni a kint szálingózó hópelyheket!