Szerelem

Ha keveset csinálod, nem is kívánod

Kutatások és pszichológusok arra jutottak, hogy minél kevesebb szeretkezésben van részed, később annál kevésbé fogod kívánni. Vagyis nem biztos, hogy tanácsos kényszerű szünetet tartani, ha annak nincs semmilyen egészségügyi oka.

Vannak olyan helyzetek, amikor nem tudunk tenni az ellen, ha nincs szex. Ha épp mostanában szakítottál a barátoddal, teljesen természetes, hogy hetekig, akár hónapokig – ez azért ne legyen több háromnál – nem érdekel a szex. Gyászold meg a szakítást, tedd rendbe a lelked, de aztán irány vissza a „küzdőtérre”.

Fotó: iStock.com/4 PM production

Mindez azért fontos, mert, ha túl sokáig vagy szex nélkül, akkor megszokod, hogy nem az életed része, és később, ha újra kapcsolatban vagy, akkor is megmutatkozhatnak a jelei. A szexuális élet szünetelésével egyre kevesebb oxitocinhoz és endorfinhoz jut a tested, egyre kevésbé érzed úgy, hogy még többre van szükséged. Ráadásul elkezdesz sok minden mással foglalkozni, és úgy érzed, azok fontosabbak, mint a szex, azzal már végképp nem akarsz bajlódni.

Valójában a boldogsághormonok csökkenésével többet koncentrálsz a stresszre és a problémákra, amitől a szex a legutolsó helyre kerül. Ne várd meg míg eljutsz a szexmentes életig, mert rövid távon egyszerűbbnek tűnik, de hosszú távon sokkal nagyobb károkat okoz a lelkedben. Kezdj el vágyni az ölelésre, és figyelj a testedre is.