Szerelem

3 dolog, amit érdemes tisztázni az első együttlét előtt

Mielőtt beengednéd az ágyadba, nem árt, ha néhány dolgot helyre teszel fejben – és persze ő is.

Fő az óvatosság – A védekezés kérdése nem a legtutibb vágyfokozó, de igenis át kell beszélni – még akkor is, ha csak rövid ideje ismeritek egymást, és úgy érzed, ilyen kényes témát nem tudsz még felhozni előtte. Gondolj arra, hogy a következő kellemes percek, órák emlékét rosszabb esetben egy hetekig, hónapokig tartó betegség árnyékolhatja be, sőt, olyasmit is összeszedhetsz, ami legrosszabb esetben egész életedre nyomot hagyhat. Ne kockáztass, nem éri meg!

Fotó: iStock.com/fizkes

Hozd szóba az exeit – Ezzel most nem azt akarjuk mondani, hogy faggatóznod kéne, illetve hogy legyél tisztában minden apró részlettel, kivel mit művelt az ágyban. Hanem azt, hogy lásd, hogyan beszél a volt barátnőiről. Ha tisztelettel teszi, az jó jel, mert ha esetleg köztetek sem alakulna jól a dolog a jövőben, arra számíthatsz, hogy ugyanígy beszél majd rólad is.

Kinek mik az elvárásai? – Jó, ha tudod, hogy a srác csak egyéjszakás kalandot keres, esetleg egy könnyed, néha találkozgatós románc érdekelné, vagy párkapcsolatban gondolkodik. Ugyanakkor fontos, hogy te is tisztában legyél azzal, mit szeretnél, így ezt magadban is tisztázd, mielőtt ágyba kerülnétek – és csak akkor javasoljuk, hogy lépd meg ezt, ha egyeznek az elvárásaitok. Így megkímélhetitek magatokat a csalódástól, na meg attól, hogy haraggal váljatok el egymástól.