Kultúra

Szimfonikus szuperkoncert lesz Presser Gábor legendás musicaljéből

Adamis Anna és Presser Gábor Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című halhatatlan musicalje új köntöst kap: szimfonikus nagyzenekar szólaltatja meg a slágereket.

Negyvenhét éve annak, hogy Adamis Anna és Presser Gábor megalkották a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című halhatatlan musicalt, melynek dalait a mai napig ismeri szinte mindenki országhatáron belül és kívül egyaránt. A Ringasd el magad, a Menni kéne vagy a Valaki mondja meg zászlóshajói a magyar musical-történelemnek, ehhez fogható sikereket csak nagyon kevés színdarabnak sikerült elérni az elmúlt évtizedekben.

Fotó: Budapesti Showszínház

A dalok most új köntöst kapnak: szimfonikus nagyzenekar szólaltatja meg a slágereket, újra felcsendülnek az örök dallamok, a Dunakeszi Szimfonikusok Farkas Pál vezényletével egy igazi időutazásra invitálják a közönséget.
Az előadás rendezője Tóth Ádám lesz, a szereplők pedig: Vágó Bernadett, Polyák Rita és Kovács Beáta, Veréb Tamás, Csengeri Attila valamint Kósa Zsolt. A hangzás és a látvány a nagyzenekari kíséret mellett, kiegészül a Budapesti Showszínház tánckarával és kórusával.

A Budapesti Showszínház rendezésében színpadra kerülő produkció a RAM Colosseumban lesz látható, február 13-án. Az előadás a RAM bemutató után országos turnéra indul.