Szerelem

Ez a szexpóz égeti a legtöbb kalóriát

Ha neked is súlycsökkentéssel kapcsolatos az újévi fogadalmad, akkor jó, ha tudod, hogy szeretkezéssel is jócskán égeted a kalóriákat – lássuk, ez melyik pózban a leghatékonyabb.

Itt az új év, amikor a legtöbben megfogadjuk, hogy jobban fogunk ügyelni a kalóriabevitelre , vagy ha arra nem is, de legalább a kalóriák rendszeres égetésére. Erről első körben a több sport ugrik be, de azt tudtad-e, hogy bizony szex közben is jócskán égetheted a kalóriákat?

fotó: iStock.com/fizkes

Persze nem mindegy, hogy melyik pózt választod ehhez. Egy korábbi kutatás szerint – egy 88 kilós férfi és egy 60 kilós nő félórás együttléte esetén – a lovaglópóz lehet a nőknek a leghatékonyabb, ezzel 122 kalóriát is elégethetnek egy szeretkezés során. A férfiak számára a misszionárius póz volt a nyerő, azzal 143 kalóriát veszíthetnek egy 30 perces együttlét során.

Ha azt is tudni szeretnéd, melyik szexpózban milyen izmod dolgozik leginkább, akkor olvasd el egy korábbi cikkünket a témában. Ezt ide kattintva találod meg – elöljáróban annyit, hogy mi ez alapján is csak ajánlani tudjuk a lovaglópózt!

Ha tehát kimaradt a mai edzés, vagy esetleg már látod, hogy holnap a sok teendőd közepette valószínűleg nem jutsz el sportolni, aggodalomra semmi ok: kapd el inkább a párod egy  kis lepedőakrobatikára – biztosan nem fog tiltakozni!