Kultúra

Micsoda éjszaka vár a Dunán

Január 16-án csütörtök 23:35 -től érdemes lesz bekapcsolni a Duna televíziót, ugyan is egy igazán szívmelengető magyar vígjáték klasszikust látatunk!

A micsoda éjszaka című fekete-fehér tévéjátékot 1958-ban mutatták be. Ebben a bájos, csavaros és humoros filmben, Révész György rendezésében olyan magyar legendák játszanak, mint Latabár Kálmán, Ruttkai Éva, Tolnai Klári és Horváth Tivadar.

A mizantróp matematikatanár Tőrös Antal, akit Latabár Kálmán alakít, senkit sem tűr meg maga mellett, kivéve Karsai Klára kolleganőjét, (Tolnai Klári) akibe már évek óta reménytelenül szerelmes. Egy nap az iskolában az egyik kisgyerek súlyosan megbetegszik és Tőrös úgy gondolja, ha segít megszerezni neki még aznap éjjel a gyógyszert, azzal elnyerheti Klára szívét. Itt kezdődnek a mókás és néha veszélyes kalandok sorai, amelyben egyszer még egy betörővel is szembekerül főhősünk, Ruttkai Éva személyében. Vajon sikerül megszereznie az embergyűlölő matematikatanárnak az életmentő gyógyszert és sikerül elnyernie Klára kezét?

Főszerepben: Latabár Kálmán. Fotó: Médiaklikk

Igazán kedves és emberi történet ez, amelyben felcsendülnek a magyar humorra legjellemzőbb fordulatok és az akkori színjátszás legjava.

Mi? Mikor? Hol? Micsoda éjszaka, január 16-án 23:35-től a Dunán

Forgatókönyvíró: Révész György, Boldizsár Iván, Illés Sándor
Zene: Bágya András
Operatőr: Forgács Ottó
Rendezte: Révész György

Szereplők:
Latabár Kálmán (Tőrös Antal)
Tolnay Klári (Karsai Klára)
Horváth Tivadar (Willy)
Ruttkai Éva (Vera)
Kazal László (betörő)