Szerelem

Ezt árulja el rólad, ha meztelenül alszol

Te miben szeretsz leginkább aludni? Van kedvenc pizsamád, amibe örömmel bújsz bele lefekvés előtt, vagy az átöltőzős részt hanyagolod, és anyaszült meztelenül huppansz be az ágyba?

Egy nemrég készült felmérés résztvevőinek válaszaiból a tudósok azt szűrték le, hogy bármelyik csoportba is tartozol, a kedvenc alvószerkód (vagy épp annak hiánya) fontos részletekről árulkodik a személyiségeddel kapcsolatban.

Fotó: iStock.com/Vera Petrunina

Kétezer alany részvételével zajlott felmérésből a válaszok összegzése után kiderült, hogy a pucéran alvók nem magabiztosabbak a többieknél: az ádámkosztümösök átlagosan tízből 5 pontra értékelték magabiztosságukat, szemben a pizsamát favorizálók tízből 6 pontjával.

További érdekesség, hogy a meztelenül nyugovóra térők közül többen vallották éjszakai bagolynak magukat – a válaszadók 38 százaléka –, több köztük az introvertált ember (45 százalékuk jelölte be ezt az opciót), illetve több szerelmeskedéssel büszkélkedhetnek ruhában alvó társaiknál. Míg utóbbiakra heti átlag négy együttlét jut, a pucéran paplan alá bújók hetente ötször is huncutkodnak a párjukkal. Most mondhatnánk, hogy az a kis ruhadarab ennyit számít, de akár elhisszük, akár nem a kényelem legalább olyan fontos, mint az erotika.

Azért jól gondold meg, hogy ma este miben térsz nyugovóra…