Csillagok

36 éves lett Szirtes Ági lánya

Pálmai Anna, egy legendás színészdinasztia tagja, a Katona József Színház színésznője ma töltötte be 36. életévét.

Pálmai Anna színészcsaládból származik, és ezzel a „teherrel” meg kellett küzdenie. Egy interjúban arról beszélt a fiatal Junior Prima díjas színésznő, hogy sosem tudta a kedvesség neki, vagy édesanyjának szól. „Idő volt mire engem láttak, és nem a Szirtes Ági lányát.”

Pálmai Anna Szása és Nagy Ervin Oszip szerepében Anton Pavlovics Csehov A Platonov című drámájának próbáján. MTI/Szigetváry Zsolt

Nagyapja Szirtes Ádám, édesanyja Szirtes Ági, mindketten Kossuth-díjas művészek. Szirtes Ági a „Katona” alapító tagja, a társulat első bemutatóján – Csehov: A Manó – Julja Sztyepanovna szerepét alakította, amelyet három hónappal kislánya születése előtt vett át tőle Pogány Judit. Édesapja Pálmai Zoltán zenész, több meghatározó formáció dobosa.

Szirtes Ádám a Nemzeti Színház tagjaként számos alkalommal szerepelt a Petőfi Sándor utcában. Többek között A nők iskolája, A nyugati világ bajnoka és a Kiáltás című darabok színlapjain találkozhatunk nevével. Anna többször játszott már együtt édesanyjával, Szirtes Ágival, például A karnevál utolsó éjszakája, a Trakhiszi nők és a Barbárok után a Mesél a bécsi erdő című darabban is.

Budapest, 2019. május 16. Pálmai Anna, a gépírólány szerepében Federico García Lorca Ha elmúlik öt év – Az Idő legendája című színművének próbáján a Katona József Színházban 2019. május 15-én. A darabot május 18-án mutatják be Zsámbéki Gábor rendezésében. MTI/Szigetváry Zsolt

Anna a Vörösmarty Gimnázium drámatagozatán érettségizett, tizenévesen jelentős szerepet alakíthatott a Rosszfiúk című filmben. Egy évig a Bárka Színház stúdiósa volt. 2003-ban azonban felvették a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahol Horvai István és Máté Gábor tanítványa volt. 2007-ben végzett, az egyetemi gyakorlatai színhelyére a Budapesti Katona József Színház társulatához szerződött.

Jelenleg is itt játszik többek között a Petra von Kant, a Részegek, A bajnok, a Bádogdob, A kaukázusi krétakör,
a Minden kombi cirkó, de nem minden cirkó bojler, az Ürgék, A Platonov, a Ha elmúlik öt év és A királyi úton című darabokban.