Kultúra

Agatha Christie művét rendezi Simon Kornél

A vád tanúja című krimit mutatja be a Játékszín, február 8-án. Agatha Christie művét Simon Kornél rendezi, a főbb szerepekben Kern András, Kocsis Dénes, Szerednyey Béla és Lévay Viktória látható.

A Fővárosi Törvényszéken tartották A vád tanúja című előadás sajtótájékoztatóját, így a színészek a legautentikusabb környezetben élhették át az izgalmas, bűnügyi történetet. Ez az Agatha Christi regény kicsit más, mint a szerző többi műve: Leonard Vole-t egy gazdag asszony meggyilkolásával gyanúsítják. A színházi közönség a vádemelést követő eseményeket kísérheti figyelemmel a tárgyaláson át egészen az ítélethozatalig. Vole lehengerlő magabiztossággal áll az eljárás elé, de nem ez az egyetlen nehezítő körülmény a néző számára, a megérzéseket számos szerzői csavar befolyásolja.

Kern András (b) Sir Wilfrid Robarts és Kerekes József (j) Mayhew jogtanácsos szerepében Agatha Christie A vád tanúja című műve alapján készült darab próbáján Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Simon Kornél a darab rendezője elmondta, hogy lényegében a film tárgyalótermi jeleneteibe szeretett bele. „Biztos vagyok benne, hogy ha azonos témában válogatás készülne a világ filmtörténetéből, akkor Billy Wilder alkotása az első tíz között szerepelne” – mondta a rendező.

Simon Kornél rendező beszél Agatha Christie A vád tanúja című műve alapján készült darab próbáján a Fővárosi Törvényszéken Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Bank Tamás, a Játékszín igazgatója viszont arra is kitért, hogy a színháznak régi törekvése, hogy fiatal rendezők kipróbálhassák magukat, így Simon Kornél rendezését is nagyon várják. A darabot viszont az is erősíti, hogy Eszenyi Enikőtől, a Vígszínház igazgatójától kölcsönkapták Kern Andrást. Az igazgató azt is elmondta, hogy tervbe van, hogy néhány előadást a Törvényszék épületében, igazi bírósági körülmények között tartanak meg, de erről még egyeztetések folynak.

Fotó: ridikul.hu

Ami viszont biztos, hogy február 8-án a Játékszínben bemutató. A főbb szereplők mellett színpadra lép még Bacsa Ildikó, Vadász Gábor, Jakab Csaba, Kerekes József, Zsurzs Kati, Barabás-Kiss Zoltán, Szirtes Balázs, Oláh Béla, Nagy Johanna, Petyi János és Várnai Péter.