Kultúra

Újra játsszák a legendás rockoperát

Február 1-jén mutatja be a PS Produkció Várkonyi Mátyás és Miklós Tibor nagysikerű darabját a Sztárcsinálók című rockoperát.

A PS Produkció a Vámpírok bálja, a Sakk és a We Will Rock You musicalek bemutatása után ismét nagyszabású feladatra vállalkozik, az első magyar rockoperát, a Sztárcsinálókat tűzi műsorára az Újpesti Rendezvénytér színpadán.

A Sztárcsinálók legendás ősbemutatóját 1981-ben tartotta a Rock Színház hatalmas sikerrel. A darab népszerűsége azóta töretlen, az 1990-es évektől kezdve több színház vette repertoárjába és nemzetközi színházi fesztiválokra is meghívást kapott. 2020-ban egy friss, korunk elvárásainak megfelelő, izgalmas bemutatóval tér vissza Budapestre a legendás előadás.

Fotó: PS Produkció

A sokszereplős, látványos elemeket tartalmazó darab zenéjét Várkonyi Mátyás szerezte, a szövegét Miklós Tibor írta. Az újabb sikerre a garanciát nem csak a szereplők, hanem az alkotó gárda is adja. Az előadást Szente Vajk rendezi, Kentaur felelőst a díszlet- és látványtervekért, Túri Lajos Péter pedig a koreográfusa lesz az előadásnak.
A PS Produkció mindig is a magas színházi élmény létrehozásán dolgozott. Ezúttal a tizenkét tagú zenekar mellett olyan méltán népszerű szereplők lépnek színpadra, mint Szemenyei János, Sári Éva, Kecskés Timea, Egyházi Géza,Vecsei László, Török Anna, Veres Mónika Nika, Stéphanie Schlesser, Csuha Lajos, Cseh Dávid Péter, Simon Panna Boglárka, Pavletits Béla, Kovács Gyopár és Károlyi Krisztián.

A történet az ókori Rómában játszódik, a főszereplő Néró korában, Kr. u. 54-ben kezdődnek az események, Claudius császár uralkodásának utolsó évében, és Néró haláláig tartanak. Az uralkodásra már alkalmatlan Claudius császárt felesége, Agrippina Senecával összejátszva megmérgezi, hogy Agrippina első házasságából származó gyermekét, Nérót tegyék meg császárrá. Ők ketten, Agrippina és Seneca a sztárcsinálók, az útban lévők eltakarítói, a következő felkenői, majd megbuktatói. Úgy gondolják, az ifjú császárt bábként irányítva, a háttérből gond nélkül kormányozhatják a Római Birodalmat. A költői ambíciókat dédelgető Néró azonban hamarosan felülírja Seneca és Agrippina terveit…