Kultúra

Visszatér a Recirquel újcirkusz két sikerprodukciója

Három országot átívelő turnéja után két népszerű „cirquedanse” produkciójával tér vissza a Müpába a Recirquel.

A Recirquel Társulatnak igencsak sűrű volt a programja az elmúlt hónapokban: míg a társulat egyik fele a Müpa Sátorban a Kristály című előadás téli csodavilágával varázsolta el a gyerekeket, addig a többi művész a müncheni Tollwood Winterfestivalon kápráztatta el a nézőket az itthon is nagy népszerűségnek örvendő Párizs Éjjel című produkcióval.

Fotó: Posztos János/Müpa

A társulat az új évben sem pihen: a Párizs Éjjel már január első napjaiban visszatért a Müpába, majd január 13-án a Recirquel elindult idei első nagyszabású külföldi turnéjára, melynek keretében 3 ország12 városában, összesen 20 alkalommal lépnek fel. A hazai közönség pedig annak örülhet, hogy februárban és márciusban visszatér a Fesztivál Színházba a Vági Bence által létrehozott, új előadó-művészeti műfaj, a „cirquedanse” két alapműve, a MyLand és a Non Solus.

Ezek az előadások attól másabbak, hogy nem csak a lélegzetünk áll el a látottaktól, hanem a zenének és az akrobatikának mondanivalója is van, így a szemünk mellett a lelkünkre is hat.

Fotó: Pályi Zsófia/Müpa

Február 5-én illetve március 18-19-én az Edinburgh Fringe Fesztivál legjobb produkciójának értékelt MyLand, míg február 6-án és március 20-án a tavaly New Yorkban is óriási sikerrel debütáló Non Solus lesz látható a Fesztivál Színházban.