Gyereknevelés

Már csupán ma lehet jelentkezni a zenei ösztöndíjakra

Vasárnap éjfélig várják a fiatalok jelentkezését a Fisher Annie zenei előadóművészeti, a Kodály Zoltán zenei alkotói, valamint a Lakatos Ablakos Dezső állami zenei ösztöndíjakra, amelyek a rendszeres pénzbeli támogatás mellett fellépésekhez is segítik a fiatal tehetségeket.

A Fischer Annie zenei előadóművészeti ösztöndíj tehetséges, fiatal hangszeres és énekes szólisták pályakezdéséhez nyújt segítséget. Az ösztöndíjra 1990. január 1-je előtt született énekes szólisták jelentkezhetnek, olyanok, akik még nem, vagy korábban legfeljebb két alkalommal részesültek az ösztöndíjban.

Fotó: Shutterstock/ Sergey Novikov

A Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíjra 1985. január 1-jét követően született zeneszerzők, zenetudósok jelentkezését várják. Ide ugyancsak azok pályázhatnak, akik korábban nem, vagy legfeljebb két alkalommal részesültek a támogatásban.

A Lakatos Ablakos Dezső ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be az 1990. január 1-jét követően született jazz előadóművészek, akik korábban nem, vagy legfeljebb egy alkalommal megkapták már az ösztöndíjat.

A pályázatról bővebb információk a honlapon találhatók, ahol az online pályázati űrlapot és a pályázati felhívást is megtalálhatják az érdeklődők: www.filharmonia.hu, valamint közvetlenül is elérhető a www.alkotomuveszet.hu/palyazatok weboldalon keresztül.

A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. idén is szakmai lebonyolítóként vesz részt a 2020-ban is meghirdetett ifjú tehetségeket felkaroló állami zenei ösztöndíjnak, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. írta ki.