×

Gyereknevelés

Egy igazán különleges felkészítő kurzus a Műegyetemen

Speciális, ingyenes kurzust indít a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gazdaság- és társadalomtudományi kara az egyetemi felvételire készülő végzős középiskolásoknak, az első mintaórát már meg is tartották.

A GTK Up+Grade program a tervek szerint túlmutat mindazokon az érettségi és felvételi előkészítőkön, amelyek csupán a tananyag megfelelő elsajátítására koncentrálnak. Ezen az előkészítő kurzuson a kar fiatal oktatói és végzős hallgatói abban fognak segíteni, hogy az egyetemi életre készülő fiatalok úgynevezett “soft készségei” fejlődjenek, és mentálisan is készen álljanak az elkövetkező időszak kihívásaira – olvasható a felsőoktatási intézmény tájékoztatójában.

Fotó: Shutterstock

A műhelymunkák során szó lesz a megfelelő időbeosztásról, a vizsgák okozta stressz helyes kezeléséről, a kritikus gondolkodásról és a tudatos tervezésről. Segítséget kapnak a diákok az egyre sokasodó információk hatékony szűréséhez és kreatív prezentálásához is.

A sikeres érettségi és felvételi vizsgák után az egyetemi beilleszkedésre és az első zárthelyikre is fel lesznek vértezve azok, akik elvégzik a kurzust, amelyre nem csak a Műegyetemre készülő felvételizőket várják.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a kar hivatalos Facebook-oldalán lehet.