Életmód

Otthoni praktikák a narancsbőr ellen

Hamarosan megérkezik a tavasz, amikor előkerülnek a szoknyák és shortok, így a narancsbőr problémáját is jobban észrevesszük. Kezdjük el a narancsbőr elleni küzdelmet már februárban.

Mutatunk három alapvető hétköznapi trükköt, amelyet a mai sztárok is előszeretettel alkalmaznak.

Fotó: shutterstock/ Evan Lorne

A vízből sosem elég
A fokozott vízfogyasztást szinte unalomig hangsúlyozták már a szakértők, de mégis hajlamosak vagyunk elfelejteni a hatalmát a bőrünk szépsége kapcsán. Kezdjük a napot mostantól egy jó nagy pohár citromos vízzel. A nap folyamán, pedig vigyünk magunkkal egy másfél literes ásványvizet, és igyekezzünk minél több lúgosító zöldséget fogyasztani. A víz talán a legegyszerűbb és egyben leghatásosabb módszer a narancsbőr ellen, mivel amikor feltöltjük a zsírpárnákat és sejteket folyadékkal, azáltal a kis gödrök és barázdák is kisimulhatnak.

Masszázs
Nem kell masszőrhöz mennünk, otthon is egyszerűen elvégezhetjük az egyszerű cellulit masszázst. A lényeg, hogy serkentsük a vér-és nyirokkeringést a combok területén, ezt pedig elérhetjük masszázskefével, bőrradírral vagy bármilyen érdesebb szivaccsal. Végezzük ezt fürdés után, amikor puhább a bőr. Egyszerű testápolót vagy olajat használva körös-körös mozdulatokkal masszírozzuk a bőrt a szivaccsal vagy kefével a kiemelt területen. Ha napi szinten masszírozzuk a combok, és a fenék területét, akár már 1-2 alkalom után is látványos változást tapasztalhatunk.

A fóliás módszer
Semmi másra nem lesz szükséged, mint egy tekercs frissen tartó fóliára, amit a térdedtől kezdve, fölfelé haladva, körbe tekercseled a combjaid körül, majd külön a popsidat és a hasadat is, ha szükséges. Nem kell, hogy szoros legyen, mert azzal csak elszorítod a vérkeringést, itt a lényeg nem más, mint az izzadás. Húzz rá egy tréningnadrágot vagy cicanadrágot és indulhatsz kocogni, kardiózni, esetleg csak csinálhatod a ház körüli dolgokat, mint a takarítás, mosás, pakolás. A lényeg, hogy 3-4 órán át viseld a fóliát. Kétszer egy héten bőven elég elvégezni ezt a szertartást. Csodálkozni fogsz minden egyes alkalommal, amikor letekered a fóliát, mintha a bőröd fellélegezne, sokkal simább és tónusosabbak lesznek a combjaid.