×

Életmód

4 tanács, hogy mindig hidratált maradj

Könnyen betartható tanácsok, hogy mindig elég vizet igyál.

1. Elérhető távolság – Közhely, de igaz: mindig abból eszünk-iszunk, ami a szemünk előtt van. Legyen hát neked is mindig látótávolságban, illetve a kezed ügyében egy üveg víz – vagy legalább egy pohárnyi.

Fotó: shutterstock/Ahmet Misirligul

2. Emlékeztetők – A munkahelyeden fogjatok össze a kollégákkal, kolléganőkkel, és minden órában figyelmeztessétek egymást, hogy ideje meginni egy pohár vizet. De a telefonodon is beállíthatsz magadnak emlékeztetőket, hogy ne feledkezz meg a hidratálásról!

3. Dobd fel – Nem arra gondolunk, hogy kezdj el zsonglőrködni a szomjoltóval, hanem, hogy tedd változatosabbá – szeletelj bele uborkát, dinnyét, citromot vagy narancsot. Adj hozzá egy kicsit a kedvenc alacsony cukortartalmú gyümölcsszörpödből vagy hígíts fel néhány korty 100 százalékos gyümölcslét. Egy kis kreativitással jó pár pohárral megnövelheted a napi vízfogyasztásodat!

4. Ha már unod a vizet – A teák, levesek, magas víztartalmú zöldségek és gyümölcsök, mint mondjuk a görögdinnye vagy az uborka is segítenek, hogy hidratált maradj, fogyassz ezekből is, amennyi jól esik!