Szerelem

Kiderült, hogy melyik nemnek van több szexpartnere

Jaj, az a kellemetlen beszélgetés, amikor egy viszonylag friss kapcsolatban előkerül, hogy kinek, hány szexpartnere volt. Képzeld, erről még egy kutatást is készítettek.

Szexuális múltjukkal kapcsolatban 2180 főt kérdeztek meg a kutatók, derült ki a Superdrug – Online Doctor felméréséből. A nemek aránya is kiderült, vagyis 1263 férfit és 917 nőt kérdeztek meg. A válaszadók közül 1058-an származtak az Egyesült Államokból, 1122-en pedig Európából, vagyis ez a felmérés inkább csak tájékoztató jellegű, és nem igazán reprezentatív.

Fotó: iStock.com/bezikus

Azért a számok így is érdekesen alakultak. Kiderült például, hogy a nők 67,4 és a férfiak 58,6 százaléka minden esetben elárulja párjának a korábbi szexpartnerei számát. Az uraknak 17,5, a hölgyeknek pedig a 8,2 százaléka ismerte el, hogy esetenként egy kicsit nagyobb számot mondott. Ez eddig ismerős, igaz?

A legtöbben egyébként az első és a negyedik hónap közé tették az időpontot, amikor előkerült ez az ominózus beszélgetés, szóval abban igazunk volt, hogy ez mindenki szereti az elején letisztázni. Hogy miért? Nyilván pszichológiai oka van, talán az ágybéli teljesítményünket mérjük így, vagy épp fejlesztenénk ez által.

Fotó: iStock.com/KIRAYONAK YUILYA

De akkor jöjjenek a várva várt számok: a felmérés kiderítette, hogy a válaszadó nőknek átlagosan 7, a férfiaknak pedig 6,4 szexuális kapcsolata volt életük során, és az ideális számot is körülbelül így látják. A nők 7,5-re, a férfiak 7,6-ra tették a még „normálisnak” számító értéket. Hát… akkor most el lehet gondolkozni, hogy ez mennyire felel meg a valóságnak, és persze mennyire igaz rád, vagy a párodra.

Ha bevállalós vagy, írd meg nekünk kommentben, hogy neked mi a „szerencseszámod”.