Címlap kép

Hat napon át űzik a telet Mohácson

Hat napon át minden eddiginél több, 1750 maskarás űzi a telet a Duna-parti városban, Mohácson. Február 21. és 25. között nyolcvan programmal várják az érdeklődőket.

A mohácsi busójárás a húshagyó keddi főtéri koporsóégetéssel zárul. Addig is – még öt napon át -táncházakkal, bálokkal, kiállításokkal és gasztronómiai ízelítőkkel is várják a vendégeket.

Busó mászik fel egy családi ház pajtájának padlására a mohácsi busójárás első napján, 2020. február 20-án. Fotó: MTI/Sóki Tamás

Farsangvasárnap kelnek át a busók csónakkal a Dunán, vonulnak fel a belvárosban, teszik vízre a farsangi koporsót, avatnak új busókat és gyújtanak hatalmas máglyát a város főterén. A rendezvény ideje alatt koncertet ad az Alma Együttes, a Poklade, a Kis Kata Zenekar és a Maszkura, valamint a Zora néptánccsoport és Menyhárt Éva gondoskodik majd a résztvevők szórakozásáról.

A kissebbeket a Csizmás kandúr című színházi előadás várja majd a kisiskolásokat a Kossuth Filmszínházban, a Kanizsai Dorottya Múzeumban pedig kézműves foglalkozásokat tartanak.

A rendezvényt az UNESCO az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára 2009-ben vette fel – közölte az MTI.