Kultúra

Kultikus filmet forgat újra a Bohém rapszódia rendezője

Dexter Fletcher újra filmet forgat. A Rocketman és a Bohém rapszódia rendezője ezúttal a hatvanas évek népszerű tévésorozatát Az Angyalt rendezi újra, amolyan "Fletcher-ösen".

Az Angyal kalandjaiból a Paramount filmstúdió akar újabb filmet gyártani. A stúdió pedig nem kisebb nevet, mint Dexter Fletchert kérte fel a nagy költségvetésű produkció elkészítésére – számolt be róla az MTI a variety.com értesülése alapján.

A rendező, akinek a Bohém rapszódiát is köszönhetjük Fotó: iStock.com/Dfree

Az Angyal című film persze nem csak a sorozatból lehet ismert, hiszen 1997-ben Val Kilmerrel a főszerepben már Philip Noyce is készített belőle filmet. A filmnek már akkor is az előzménye volt Leslie Charteris 1930-as években megjelent bűnügyi regénye. És ez alapján készült el a 60-as években a kultikus brit tévésorozat, melynek Roger Moore volt a főszereplője.

Fletcher eddig az életrajzi filmek rendezésében jeleskedett, hiszen előbb Freddie Mercuryról és a Queenről készítette el a Bohém rapszódiát, majd tavaly Elton John élete jött, ami a Rocketman címet viselte. A mostani film forgatókönyvét Seth Grahame-Smith írja, a történet főhőse az Angyalnak nevezett Simon Templar, egy sármos, igazságosztó mestertolvaj, akit ma már senkinek sem kell bemutatni. Vagy, ha mégis…akkor hamarosan irány a mozi!