Kultúra

A második akusztikus elődöntővel folytatódik A Dal 2020

A Dal 2020 második akusztikus elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World csatorna nézői szombaton 19 óra 35 perctől, amikor ismét kilenc előadó lép színpadra.

Az elődöntők különlegessége, hogy A Dal történetében először a versenydalok akusztikus változatban csendülnek fel a stúdióban a két elődöntőben, amelyekből nyolc-nyolc versenyző kerül a március 7-i döntőbe, amelynek győztese 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A február 29-i második elődöntőben Ember Márk (dalának címe: Tovább), a Kies (Az egyetlen), Kóbor Zsóka és Polgár Patrik (Valamiért), Kökény Attila (Búcsúznom kell), Molnár Dániel (Ábránd), a Nene (Későre jár), Pál Dénes (Készen állsz), a Turbo (Iránytű) és Wolf Kati (Próbáld még) mutatja be akusztikus produkcióját.

A múlt szombati első elődöntőből négy produkció – Rácz Gergő és Orsovai Reni a Mostantól című dallal, a Tortuga a Mámor tér 3.-mal, a Fatal Error a Néma című számmal, valamint Takács Nikolas a Csendbeszéddel – már a döntőbe jutott.

A zsűri. Fotó: Médiaklikk/Kaszner Nikolett

A szombati adásban az is kiderül, hogy kinek ítéli a zsűri A Dal 2020 legjobb dalszövegírója különdíjat, aki elnyeri a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának a díját is.

A Dal Akusztik online szavazás folytatódik: március 4-én éjfélig lehet voksolni a www.adal.hu oldalon az Akusztik menüpont alatt a 30 versenydal akusztikus változatára. A győztest a műsor döntőjében jelentik be.

A Dal adásai után, 21 óra 45 perctől exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza, amelynek műsorvezetője Forró Bence és Lola.

A Dal 2020 honlapján, valamint Facebook, Instagram és YouTube oldalán extra tartalmak, videók és cikkek is elérhetőek a műsorról.