×

Szerelem

3 dolog, amit semmiképp ne csinálj szex előtt

Azt már tudjuk, hogy nem érdemes szeretkezés előtt belakni mondjuk egy nagy adag csülökkel, vagy az sem jó lecsúszik egy-két üveg bor, de miket érdemes még kerülni a szex előtt, hogy ne rontsa el az ágybéli hangulatot és teljesítményt.

1. Zűrös telefonhívások

Ha csak teheted ne a szeretkezés előtt intézd a veszekedést a főnököddel/beosztottaddal, de még a szüleiddel se! Ne vedd fel a telefont, ne olvasd el az emailt! Az egész csak arra jó, hogy kizökkentsen a romantikus hangulatból. Add meg magadnak, és magatoknak azt a nyugalmi időt, hogy végre csak ti ketten vagytok.

Fotó: iStock.com/Roman Samborskyi

2. Intenzív edzés

A versenysportolóknál sokszor fordítva van, hogy a nagy verseny előtt nem ajánlott a szex, te viszont, ha nem vagy annyira formában, akkor szex előtt ne menj edzeni! A helyzet egyszerű, hiszen a szexuális együttlét fizikailag is megterhelő. Minél gyengébb egy szervezet, minél kisebb az állóképessége, annál jobban csökkenhet az aktus hossza, intenzitása, ezáltal a libidó is. Azt véletlenül se mondjuk, hogy ne mozogj! Dehogynem, akár sokat is, csak az nem mindegy, hogy mikor. Próbáld az edzést inkább reggelre üzemezni, és akkor az esti huncúr is tökéletesen fog sikerülni. A sport tagadhatatlanul jó hatással van a szexuális életre, ne mondj le róla.

3. Szexuális segédeszközök tisztítása

Fontos, hogy tiszta legyen, de ne közvetlenül szex előtt végezz „nagytakarítást”. Álljanak már készen, ha használni szeretnétek, de nincs annál illúzió rombolóbb, ha közvetlenül az aktus előtt rohansz vele a fürdőbe. Eleve mindig tisztán tedd el, és ha használni akarjátok, legyen kéznél.