Kultúra

Megalakult az Első Magyar Karantén-színház

Úgy tűnik, sokan tesznek arról, hogy koronavírus idején se maradjunk kulturális szórakozás nélkül. Attól, hogy a színházak zárva tartanak, még nem kell teljesen lemondanunk erről az élményről, erről most a TRIP hajó is gondoskodik.

A közösségi oldalakon már egyre több olyan csoport létezik, ahol hírt adnak arról, hogy épp hol, milyen kulturális program látható a neten élőben. Vagyis, ha már úgy alakult az életünk, hogy otthon ragadtunk – aki megteheti, tényleg maradjon otthon – legalább nézzünk színházat, élőben, streamelve.

Fotó: facebook.com/tripbudapest

A TRIP hajó igazgatója, Magács László a napokban közleményt adott ki, melyben bejelentette az Első Magyar Karantén-Színház megalakulását. A társulatban színészek, zenészek és előadóművészek jönnek össze, hogy egyszeri és megismételhetetlen produkciókat hozzanak létre, amiket a nézők az otthonukból, biztonságos környezetben, élő Facebook-közvetítésen keresztül nézhetnek meg – írja a We Love Budapest.

Az Első Magyar Karantén-Színház társulat tagjai: Láng Annamária, Rába Roland, Vecsei H. Miklós, Trill Zsolt, Kamondy Ági, Georgita-Tenki Dalma, Martinkovics Máté, Jenővári Miklós, Balázs Júlia, Fabacsovics Lili, Divinyi Réka, és Magács László, de további társulati tagokat is várnak.

Az első előadáson bemutatásra kerülő darab és az időpont már megvan: március 16-án, hétfőn 19 órától, amit a közönség a TRIP hajó Facebook-oldalán, élő közvetítésben nézhet meg, ez Dennis Kelly: After the End darabja lesz.

A fellépő művészek mindannyian ingyen vállalták a közreműködést, viszont mivel ez a működési modell hosszútávon nem fenntartható, ezért a TRIP hajó közzétesz a weboldalán egy számlaszámot, ahová az esetleges felajánlásokat várják.