×

Életmód

5+1 pozitívum, amit mindannyian észrevehetünk a jelenlegi helyzetben

Bár a rózsástól messze áll, azért a mostani helyzetnek is akad néhány olyan hozadéka, amelyekért végeredményben, kis ironikus mosollyal az arcunkon végül is hálásak lehetünk.

1. Többet látjuk a párunkat, gyerekeinket, ha mindannyian otthonról dolgozunk és tanulunk. Bár lehet, hogy néha egymás agyára megyünk, de legalább együtt vagyunk, jól vagyunk – és ez a lényeg.

Fotó: shutterstock/file404

2. Akit megnyugtat, hogy bőven van otthon a megszokott alapanyagokból, tartós élelmiszerekből, tisztálkodási szerekből, vécépapírból, azt boldoggá teheti a tudat, hogy tele a kamra – és emiatt az egészséges felhalmozás miatt senkinek nem kell magyarázkodni.

3. Új dolgokat fedezhet fel az egész család. A nagymamák megtanulhatnak videotelefonálni, mi pedig azt, mennyi programot szervezhetünk otthon – akár családi, akár romantikus időtöltés a cél. Itt a lehetőség arra is, hogy filmeket, új sorozatokat nézzünk, elkezdjünk otthon tornázni, kertészkedni, nyelvet tanulni, vagy kitaláljuk a lakásfelújítás részleteit.

4. Spórolhatunk a BKV-bérleten, jegyeken, benzinköltségen, de megspóroljuk a tavaszi ruhatár, átmeneti kabátok, cipők árát is. A nyári holmikat pedig lehet, hogy egyből akciósan tudjuk majd megvásárolni – a helyzet ugyanis a legrosszabb forgatókönyvek szerint lehet, hogy csak nyár elejére rendeződik.

5. Szinte biztosan otthon vagyunk, ha jön a futár vagy a postás. Egyébként is ritkábban jön, mert átgondoljuk, mit rendelünk és mennyiért. Jobban megtanuljuk a pénz értékét, beosztását.

+1: Ez a helyzet talán még inkább türelemre tanít minket, illetve arra, hogy ne panaszkodjunk folyton – inkább tanuljuk meg értékelni, amink van.