×

Kultúra

Csodálatos történet Franco Neróval

Egy nagyon szép film, gyönyörű látványvilággal, 2009-ből Franco Neróval Szent Ágoston életéről.

Egy nagyon szép film, gyönyörű látványvilággal, 2009-ből Franco Neróval. Az olasz történelmi filmet két részben vetíti a Duna Televízió, aminek első részét március 20-án, 22:25-től láthatjuk.

Az Észak Afrikában született kiváló filozófus és gondolkodó megtérésének és szentté válásának története, a háttérben nagyszabású történelmi tablóval. Ágoston élete egybefonódik az európai történelem egyik legnagyobb változásával, a Római Birodalom bukásával.

Elismerést vehet át Magyarországon a színész-házaspár. Fotó: shutterstock/ Matteo Chinellato

A történet egy kis provinciában kezdődik, ahol a nyugtalan kamasz fiú egyetlen vágya, hogy nagy ügyvéd legyen, ezért édesanyja segítségével Karthágóba megy, hogy egy igazi szónok iskolájába járjon. Az éles eszű ifjú hamar legyőzi a nehézségeket és csodálatos szónokká válik, miközben élvezi mindazokat az örömöket, amiket a nagyváros nyújtani tud. Amikor azonban egy férfi, akit sikerül nagyszerűen előadott beszédével felmentetnie annak ellenére, hogy ő is meggyőződött a bűnösségéről, szörnyű gyilkosságot követ el, Augustinus mély válságba zuhan. Hazatér egyetlen igazi szerelmével az édesanyjához. Elzárt vidéki életéből csak egy nagy kihívás mozdítja ki.

Olasz történelmi film, 2009

Mi? Mikor? Hol? Szent Ágoston, március 20-án, 22:25-től a Dunán!

Zene: Andrea Guerra
Operatőr: Fabrizio Lucci
Rendezte: Christian Duguay

Szereplők:
Franco Nero (Ágoston püspök)
Alessandro Preziosi (Az ifjú Augustinus)
Monica Guerritore (Monica)