Kultúra

Régi és új filmjeit is elérhetővé teszi az interneten a Universal Pictures

A filmipar működésére is veszélyt jelentő koronavírus-járvány miatt a Universal Pictures bejelentette, hogy lehetővé teszi új filmjei elérését a mozirajongók számára otthonaikban.

Mindez ugyanazon a napon történik meg, amikor az eddigi tervek szerint bemutatták volna a filmeket a mozikban – számolt be róla az MTI. Első ilyen filmjük a DreamWorks animációja, A trollok világ körüli úton lesz, amelyet április 10-től kezdtek volna forgalmazni az észak-amerikai moziban.

Fotó: iStock.com/ Samar El Atrash

De nemcsak az új filmek tekinthetők meg a világhálón, hanem a közelmúltban bemutatottak is, így A láthatatlan ember, az Emma és a Vadászat lesz elérhető a különböző platformokon, köztük az iTuneson és a Google Play-en.
A döntés radikálisan eltér az iparág hosszú távú gyakorlatától, amely szerint 90 nap a különbség a mozis forgalmazás kezdete és az otthoni megtekintés lehetősége között. A mozik régóta ellenállnak annak, hogy szűkítsék ezt az időt, attól tartva, hogy az aláássa működésüket, mert a nézőket távol tartja a moziba járástól.

A koronavírus-világjárvány miatt a mozik is bezárni kényszerültek, és a stúdióknak újra kellett gondolniuk filmforgalmazási stratégiájukat. Így most a nézők biztosan nyernek, és talán a nehéz időket is könnyebb lesz elviselni.