Kultúra

Új lemezzel jelentkezett a Budapest Bár

A Budapest Bár zenekar alapítója és vezetője, Farkas Róbert a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült. Mindezt egy új lemezzel ünnepelte.

Három év után, március 15-én új lemezzel jelentkezett a Farkas Róbert prímás által 2007-ben alapított, legendás Budapest Bár. Az eredetileg egy lemezre összeállt zenekarnak az idei immár a nyolcadik sorlemeze.

A Ha megtehetnéd c. új lemez témája a szerelem, a vágy, címadó dalát Lovasi András írta. Az albumon tizenegy énekes – Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Mező Misi, Szűcs Krisztián, Tóth Vera – és a Budapest Bár öt kiváló zenésze tizennégy dallal szerepel.

A CD-n négy vadonatúj dal – Lovasi András, Frenk, Szűcs Krisztián, Keleti András szerzeményei – valamint új feldolgozások és koncert kedvencek is helyet kaptak. A közönség nagy örömére a lemez zenei anyaga szintén március 15-én jelent meg, az ismert digitális felületeken és CD formában is.