Kultúra

Virtuális térbe költözött a népszerű múzeum

Határozatlan ideig a virtuális térbe költözött a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM), amely folyamatosan frissülő digitális tartalmakkal teszi továbbra is láthatóvá kiállításait és gyűjteményeinek anyagait.

A múzeum honlapján, valamint hivatalos Facebook-oldalán naprakészen adnak hírt frissülő digitális tartalmaikról. Mint írják, a Choli Daróczi József emlékére rendezett, Isten homorú arcán című kiállításukat kedden Beck Zoltán nyitotta meg, alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez, virtuálisan. Az érdeklődők hamarosan a PIM honlapján is betekintést nyerhetnek a tárlatba – írja az MTI.

Lakner László Petőfi-aláírás (1989) című műve a Petőfi Irodalmi Múzeum új szerzeményeket bemutató sajtótájékoztatóján 2019. november 22-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

A múzeum archív adatbázisából virtuálisan bejárhatóvá tették a honlapon a 2017-ben, Szabó Magda 100. születésnapja alkalmából készült Annyi titkom maradt… című kiállítást. Emellett virtuálisan végigjárhatják az érdeklődők az Önarckép Álarcokban című Arany Jánosnak szentelt tárlatot is.

A múzeum Youtube csatornájára folyamatosan kerülnek fel videó- és hanganyagok a PIM korábbi programjainak felvételeiből. Médiatárának archívumából pedig a Spotify podcastján osztanak meg ritka hangfelvételeket. A honlapon mindenki számára elérhetővé tették adatbázisaikat, a PIM által előfizetett adatbázisokhoz és szótárakhoz is elérhetőséget biztosítottak, összegyűjtötték a szabadon elérhető adatbázisok és folyóiratok listáját is.