Csillagok

A Született feleségek Bree-je ma lett 58 éves

Marcia Cross pályafutását ugyan gyerekként kezdte, a legismertebb szerepe mégis az 2012-es Született feleségek című televíziós sorozat egyik főszerepe, a Lila Akác köz Bree Van De Kamp-je volt. .

Marcia Cross a New York-i Juilliard Egyetemen szerzett színészdiplomát, majd később a Los Angeles-i Antioch Egyetemen mesterdiplomát kapott pszichológiából. Ismertséget 1991-ben szerzett, amikor elvállalta Victoria Broyelard szerepét a Knots Landing című nagyon népszerű amerikai szappanoperában.

Marcia Cross (Fotó: Shutterstock)

Legemlékezetesebb szerepe a Melrose Place-ben akkor kezdődött, amikor megkérték egy egyepizódos szerepre. Az alkotók azért választották Marcia Cross-t a szerepre, mert látták, amint a Knots Landing 13. évadjában eljátszotta a titokzatos Victoria Broyelard-ot, és nagyon megtetszett nekik a fiatal tehetség játéka. A producereket annyira megnyerte, hogy többször visszahívták epizódszerepekre, végül odáig is elmentek, hogy karakterét visszahozták még a halálból is, hogy folytathassa szerepét a showban. A sorozatban 1992 és 1997 között játszott, amelyet hat év után Cross azért hagyott ott, mert úgy döntött diplomát szerez pszichológiából. A széria hatalmas sikere természetesen a Dr. Kimberly Shaw-t alakító színésznőt is utolérte.

Cross dr. Linda Abbott-ként szerepelt a kritikusok által elismert Everwood című Warner Bros. sorozatban. Néhány sorozatbeli szerep után 2004-ben elvállalt a Született feleségek Bree Van de Kamp szerepét, amely a legnagyobb sikere lett. Emmy-díjra jelölték a Született feleségekben nyújtott alakításáért. 2005 decemberében begyűjtötte zsinórban a második jelölését a Golden Globe-ra a Legjobb vígjátékszínész kategóriában.

Színpadon szerepelt a La Ronde nevű darabban a Williamstown-i színifesztiválon, a Vízkereszt, vagy amit akartokban a Hartford Stage Company-nél, és a The Two Gentlemen of Verona-ban az Old Globe színházban, San Diegóban.

Marcia Cross, Nicolette Sheridan, Felicity Huffman és Eva Longoria – a Született feleségek (Fotó: Shutterstock)

Továbbá vendégszerepelt még olyan sorozatokban mint a Seinfeld, ahol Jerry dermatológus barátnőjét játszotta, a Cheers, ahol Susan Howe-t alakította, Kirstie Alley karakterének, Rebecca Howe-nak fiatalabbik húgát. Játszott még vígjátékokban is, pl.: Boy Meets World, Ally McBeal, Spin City, It’s Garry Shandling’s Show és Férjek gyöngye. Drámai szerepei közé olyanok tartoznak, mint a CSI: A helyszínelőkben, és a Touched by an Angel-ben nyújtott alakítások.

2006. június 24-én házasodott össze párjával, majd 2007. február 20-án megszülettek ikerlányaik, Eden és Savannah.