Kultúra

Magyar zenészek buzdítanak az otthon maradásra

A Fatal Error rockzenekar és Deniz dala mellett Pély Barna, A Dal 2020 zsűritagja is szerzeménnyel jelentkezett Petőfi Rádió adásának, a Talpra magyar műsorvezetőinek felhívására, amelyben arra kérik a magyar zenészeket, hogy otthonmaradásra buzdító dalokat írjanak.

A Talpra magyar műsorvezetői, Harsányi Levente és Bikfalvi Tamás arra szólította fel a magyar zenészeket, hogy a zene segítségével bírják otthonmaradásra mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztályt. A kezdeményezéshez Pély Barna, A Dal 2020 zsűritagja is csatlakozott, aki Én vigyázok rád címmel írt dalt – számolt be róla az MTI.

Deniz hasonló témájú dalát is már lejátszották a Petőfi Rádióban, és a dalválasztó show döntős rockzenekara, a Fatal Error szerzeménye is adásba került – közölte az MTVA.

A Fatal Error zenekar a Néma című dalt adja elő A Dal 2020 televíziós show-műsor döntőjében Fotó: MTI/Mónus Márton

“Maximálisan egyetértek a #maradjotthon üzenettel. Nekem is idősek a szüleim, akiket nehezen tudok meggyőzni arról, hogy miért fontos otthon maradniuk ebben az időszakban. A kortársaim, a negyvenes korosztály hasonló problémával küzd a családjában: vagánykodnak a szülők vagy a nagyszülők, mondván, nem olyan nagy dolog, mi bajom lehet, csak a boltba ugrok ki, vigyázok a gyerekre, csak egy puszit adok neki és közben egymást fertőzik. Nehezen áll össze a fejükben, mert valószínűleg ilyen helyzettel korábban nem találkoztak, vaklármának tartják és az sem elég, hogy látják az olasz vagy a svájci helyzetet” – idézi a közlemény Pély Barna Artisjus-díjas zeneszerző, A Dal 2020 zsűritagja szavait.

Talán te is emlékszel még a Megasztárból, Djordjevic István “Giorgiora”. A zenés tehetségkutató óta sokoldalú előadóvá vált: többek közt a Crazy Little Queen tribute bandben és az EnterTrain bulizenekarban énekel. Utóbbival vették fel a következő dalt, ami fülbemászó dallamokkal hívja fel a figyelmet a helyzet komolyságára.

A Petőfi Rádió felhívása továbbra is él, a műsorvezetők várják a magyar zenészek dalait, amelyeket a rádió csütörtöktől minden órában játszik.