Egyéb

#maradjotthon: Erkélyről tapsolva köszönjük a munkát

Egy nagyszerű kezdeményezés indult el Budapesten, a város minden pontján olasz mintára minden este nyolckor az emberek kiállnak az erkélyre/udvarra ésegy tapssal megköszönik a most is dolgozók áldozatos munkáját.
“Sokan véljük úgy, hogy a jelen helyzetben köszönettel tartozunk azoknak, akik saját munkájuk révén sokat tesznek azért, hogy a magyar emberek egészségesek legyenek, a fertőzöttek meggyógyuljanak. Köszönet jár például a tömegközlekedésben végzett munkájukért a sofőröknek, vagy a rendfenntartó erőknek, akik az utcákat járják, a határőrzést végzik. És még nagyon sok mindenkit sorolhatnánk – írják a #tapssalkoszondmeg csoportban, amit azért hoztak létre, hogy azoknak kifejezzék a hálájukat, akik ebben a helyzetben is dolgoznak.
Hogy tudsz csatlakozni a felhíváshoz? Minden este 8 órakor menj ki az erkélyedre, a teraszodra, az ajtód elé, vagy csak nyisd ki az ablakodat – és tapsolj egy nagyot, így köszönjük meg, amit értünk tesznek.
Olaszországban egyre hosszabb a karantén, amit valahogy szeretnének az ottaniak elviselhetőbbé tenni. Mivel, kijárási tilalom van az országban, ezért nincs más lehetőségük, mint az erkélyről, ablakokból együtt zenélni, énekelni. Ezzel is próbálják tartani egymásban a lelket és növelni az összetartozás érzését, ami nagyon fontos a helyzetben.