Kultúra

Végre! George R.R. Martin befejezte a Trónok harcát

Végre valami jó hír, és valami jó, amire érdemes lesz várni…Legalábbis a Trónok harca rajongói számára. Hivatalos immár, hogy George R.R. Martin befejezte az utolsó rész írását a népszerű regényből.

A Trónok harca rajongói kezdtek néha már teljesen feladták, hogy vajon valaha elkészül-e George R.R. Martin utolsó könyve, hiszen az legutóbbi regénye, a Sárkányok tánca, A tűz és jég dala regényciklusának ötödik kötete 2011-ben került a könyvesboltok polcaira. És azóta sokan csak reménykedtek, hogy tényleg elkészül azaz utolsó kötet.

Fotó: iStock.com/Milleflore Images

A koronavírus okozta járvány az íróra is „jó hatással” volt, legalábbis azért, mert a karanténnak köszönhetően be tudta fejezni a művet. A 71 éves író egyébként csak önkéntes karanténba vonult, hogy tudjuk végre dolgozni, aminek meg is lett az eredménye. Az író elkészült a hatodik kötettel, a The Winds of Winterrel– írta a Just Jared.

“Az igazat megvallva, több időt töltök Westerosban mint a való világban, ahol egyébként igen nyomasztó a helyzet, de nem annyira, mint amilyen a valóságban lehet” – írta közösségi oldalán Martin, aki megnyugtatta a rajongókat, hogy továbbra sem megy emberek közé és az otthonában marad, hiszen tisztában van vele, hogy kora és egészségi állapota miatt a veszélyeztetettek közé tartozik.

A tervek szerint a könyv karácsony környékén fog megjelenni.