Életmód

Így lehetnek természetesen fehér fogaid

Ki ne szeretne fehér és egészséges fogakat? De ki szeret fogorvoshoz járni, akár fehérítésre is? Éppen ezért érdemes otthon mindent elkövetni fogainkért. Mutatjuk mit tehetsz.

A fehér fog manapság igen divatos, sokféle fehérítési módszer áll rendelkezésre, akár otthon is. Ugyanakkor mielőtt bármelyik megoldáshoz fordulunk érdemes elsőként a megelőzésre fektetni a hangsúlyt. Bár ettől nem lesznek vakítóan fehérek a fogaink, de mindenképpen a természetes színükben pompáznak majd, amikor mosolygunk.
Nyilván érdemes kerülni azokat az ételeket, amelyek elszínezik a fogainkat. Ilyen a tea, kávé vagy a vörösbor.

Fotó: shutterstock/REDPIXEL.PL

Naponta kétszer két percig
Elsőként a fogmosásnál érdemes odafigyelni. Ugyanis legalább két percen át, intenzíven javasolt a fogak tisztítása, minimum naponta kétszer. Ez idő alatt sikeresen eltávolíthatjuk az összes lepedéket a fogunkról, amelyek fogkövet okozhatnak.

Elektromos fogkefe
A fogorvosok szerint a legjobb, ha elektromos fogkefével mosunk fogat, mert azzal sokkal hatékonyabban lehet eltávolítani a szennyeződéseket a fogainkról. Ugyanis az elszíneződés egyik oka a lepedés, amelyből később fogkő keletkezik. Ez pedig már a baktériumok melegágya, amely további problémákat okoz a fogainknak.

Cseréld sűrűn
A fogkeféket három havonta javasolt cserélni. Ugyanis, ha már a sörték elvesztették tartásukat, akkor nehezebben vagy egyáltalán nem szedi le a fogainkról a lepedéket. De nem kell megvárni a három hónapot sem, ha időközben a sörték elhasználódnak, azonnal érdemes kidobni.

Rágózz
A rágógumizás is jótékonyan hat a fogaink fehérségére. A rágcsálás során ugyanis nyál képződik és semlegesíti a száj savasságát. Ráadásul tisztítja is a fogakat a rágó. Érdemes persze cukormentes változatot választani.

Rágcsálj
A nyers zöldségek rágcsálása is igen kedvező a fogainknak. Ráadásul kettős haszna van. Mechanikusan is tisztít, és jól is lakhatunk tőle a lehető legkevesebb kalóriabevitellel. Mi lehetne ennél jobb megoldás?