Címlap kép

Az állatok is megérzik a járványt

Koronavírus idején is vigyázni kell az állatokra. A Nyíregyházi Állatpark a járvány miatt már március 16-án bezárt, de ott élő ötezer állatról száznegyven dolgozó gondoskodik.

Gondozó etet egy ázsiai elefántot (Elephas maximus) a Nyíregyházi Állatparkban, 2020. március 24-én. A képből árad a szeretet, a gondoskodás, de az aggódás is, amit feltehetően még az állatok is éreznek. Ők persze nem tudják elmondani, hogy mi a baj, nekik se kérdéseik, se válaszaik, de gondozóikban talán jobban bíznak, mint valaha.

Fotó: MTI/Balázs Attila

Eközben Magyarországon meghalt egy koronavírus-fertőzött brit beteg – írta a koronavirus.gov.hu szerda reggel. Ezzel tízre nőtt a koronavírusban meghaltak száma. Azt is írták, hogy újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 226-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Összesítésük szerint a Magyarországon beazonosított új koronavírus-fertőzöttek közül 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 212 magyar állampolgár.

Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon!