Kultúra

Szenzációs kihívást indítottak a Fővárosi Nagycirkusz művészei

Elindította az Acrobats Home Office Challenge nevű akciót a Fővárosi Nagycirkusz művészei és dolgozói annak érdekében, hogy mindenki maradjon otthon.

A kezdeményezéshez már néhány nap alatt is több száz művész csatlakozott. Mint közleményükben írták, először felkértek néhány artistaművészt, akrobatát, légtáncost és zsonglőrt, hogy az otthonukban készített rövid videón mutassák meg, hogyan gyakorolnak otthon, hogyan alakítják ki otthonukban vagy lakókocsijuk szűk terében a mindennapi elengedhetetlen gyakorláshoz és edzésekhez szükséges feltételeket.

Ez a fotó még a XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál díjátadó gáláján készült a Fővárosi Nagycirkuszban, 2018-ban. MTI Fotó: Kovács Tamás

“Az első videók nagy sikert arattak, a továbbított kihívásoknak köszönhetően már a világ minden táján készülnek videók és folytatódik a challenge, egyre több kulisszatitok vagy humoros jelenet kerül fel a különböző közösségi oldalakra, arra biztatva egymást és a közönséget, hogy saját és szerettei egészsége érdekében mindenki maradjon otthonában és ne keseredjen el, hanem találja fel magát, ahogy a cirkuszművészek is” – idézi a Fővárosi Nagycirkuszt az MTI.

A kihíváshoz már olyan neves alkotók csatlakoztak, mint a Tim Burton 2019-es Dumbo című filmjének cirkuszi jeleneteit rendező Kristóf Krisztián gentleman zsonglőr, az orosz Malhaz Annajev vagy Nagy Lajos Nereus zsonglőrök.

A videókból itt már lehet válogatni, és jó szórakozást kívánunk a különleges cirkuszi élményhez.

A cirkuszművészek által kezdeményezett kihíváshoz bármelyik előadó- vagy alkotóművészeti ág tagjai csatlakozhatnak, az elindítók csak annyit kérnek, hogy a posztolt és megosztott videók alatt használják az alábbi hashtageket: #stayhome #acrobatshomeoffice #acrobatshomeofficechallenge #artistshomeoffice #artistshomeofficechallenge #dancershomeoffice #dancershomeofficechallenge #actorshomeoffice #actorshomeofficechallenge #musicianshomeoffice #musicianshomeofficechallenge.