Környezetünk

Visszatérnek az állatok az elnéptelenedett nagyvárosokba

Bár a velencei delfinekről szóló hírek úgy tűnik, nem voltak igazak, az tény, hogy míg az emberek otthon maradnak, számos állat merészkedik be a városokba.

A koronavírus milliók életére van hatással a világon, megváltoztatta többek közt a városi élet ritmusát is. És ahogy az emberek száma egyre csökken az utcákon, úgy jelennek fokozatosan újra az állatok az elnéptelenedő nagyvárosokban.

Szarvasokat, őzeket több helyen is láttak, például Luton közelében, illetve Japánban Nara városában. Az itteni parkokban általában turisták etetik a szikaszarvasokat, de mivel ők most távol maradnak, a szarvasok a városban portyáznak élelmet keresve. A Guardian azt írja, hogy nemcsak az utcákat fedezték fel maguknak, hanem többek közt a metrómegállókat is.

Kaliforniában vadpulykákat, Panamavárosban mosómedvéket láttak az ott élők a lakóhelyük közelében, Indiában és Thaiföldön pedig majmok keresnek élelmet a városokban.

Lopburiban például a Prang Sam Yod templom közelében gyülekeznek, de arról is készült felvétel, hogy az emberek jelenlététől sem félve özönlenek egy bolt felé. A fotó készítője szerint „megőrülnek a banánért, mivel éheznek”.

Néhány nappal ezelőtt számos külföldi és magyar weboldal is megírta, hogy az olaszországi Velence tisztábbnak tűnő vizébe 60 év után visszatértek a delfinek. Azonban nagyon úgy tűnik, hogy ezek a hírek nem igazak – csupán halak és hattyúk úszkálnak most a csatornákban. De azért megmutatjuk ezt a delfines videót, hátha neked is mosolyt csal az arcodra.