×

Kultúra

Autókból sugározzák a zenét, kórházak környékére is mennek

MÁV Szimfonikus Zenekar 75 éve küldetésének érzi, hogy a klasszikus zenét elvigye az emberekhez, és ennek most is megtalálták a módját.

1945-ben, a második világháború után, a zenekar alapítói azzal az üzenettel indították útra zenészeinket, hogy a saját eszközeikkel segítsék a világégés által megtépázott lelkek gyógyítását.

Fotó: Facebook

A MÁV Szimfonikus Zenekar új kezdeményezésével, tiszteletben tartva a rendelkezéseket, arra bíztatja honfitársainkat, hogy maradjanak otthon, de nyissák ki az ablakokat, engedjék be a tavaszi napfényt és a zenét. Március 30-ától, naponta útnak indítanak Budapesten két autót, melyek klasszikus zenét sugározva járják majd az utcákat, néha meg-meg állva, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekar legszebb felvételeivel üzenjenek azoknak, akik akár kötelességüket teljesítve munkába igyekeznek, akár az otthonukban töltik az időt és ablakot nyitnak a zenének.

Mindenképpen útba ejtik majd a kórházak környékét, hogy néhány boldog percet szerezzenek azoknak az egészségügyi dolgozóknak is, akik megfeszített harcot vívnak az életekért. A professzionális hangeszközökkel ellátott autókat többnyire a zenekar művészei vezetik majd és az útvonalakat a Mávzenekar facebook oldalán lehet követni.