Címlap kép

Édes védelem

A koronavírus-járvány megihlette az édességeket gyártókat is világszerte. Készült már vírus alakú bon-bon és többféle maszkos húsvéti nyuszi.

Számos csokoládékészítő és cukrász fantáziáját megmozgatta a COVID-19 járvány. Egy erfurti cukrászdában például az új koronavírus mikroszkóp alatt látható formáját vették alapul legújabb bon-bonjuk megformázásában.

Genevieve Trepant csokoládékészítő-mester üzletében készülnek a maszkos nyuszi. Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

De Brüsszelben is készültek olyan csokoládé nyuszik Húsvétra, amelyek maszkkal vannak ellátva. Genevieve Trepant csokoládékészítő-mester üzletét a belgiumi Lonzee városban ugyanis be kellet zárni a járvány idejére, ám két jótékonysági akciót indított. A csokoládéfigurákat az interneten lehet megvásárolni és az így befolyt összegből orvosi védőeszközöket szerez be egy alapítvány, illetve a figurákból közvetlenül az egészségügyi dolgozóknak is szállítanak.

Mézeskalácsnyuszira rajzol szájmaszkot a mézeskalács-készítő. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Magyarországon, Orosházán készülnek olyan mézeskalács nyuszik, amelyek arcán sárga maszkok vannak. Puskelyné Pacsika Mónika mézeskalács-készítő nem csak maszkot “adott” a nyuszinak, de vidám mintaként mosolygó szájakat is rajzolt a maszkokra.