Gyereknevelés

A Szezám utca szereplői hívják fel a legkisebbek figyelmét a rendszeres kézmosásra

Ezt a videót a te gyerkőcöd is imádni fogja, ráadásul fontos dolgot is tanul belőle.

Te is biztosan emlékszel a Szezám utca című amerikai bábfilmsorozatra, na meg a szereplőkre: Bertre és Ernie-re, Elmóra, a Süti szörnyre és a többiekre. Ha még nem mutattad meg apró csemetédnek őket, akkor itt az alkalom, ugyanis nemcsak a jópofa, színes figurákra és a fülbemászó dallamokra fog rácsodálkozni, hanem fontos dolgot is tanulhat a szereplőktől.

Szezám utca szereplői (Fotó: Shutterstock)

A Szezám utca mögött álló nonprofit oktatási szervezet, a Sesame Workshop ugyanis nemrég készített néhány kisfilmek, melyek közül az alábbi például a rendszeres kézmosás fontosságára hívja fel a figyelmet.

Bár ez angolul van, a kakas mutatja is, mit kell csinálni, így szerintünk már a legkisebbek is megértik az üzenetet. A készítők pedig azt ígérik, hogy a videókat több nyelven is elérhetővé teszik a jövőben.

Ha tetszik az irány, és mutatnál még olyan videót a gyerkőcnek, amiből játékosan tanulhatja meg, milyen fontos a kézmosás, akkor játszd le neki a mi kedvencünket. Nemcsak az aranyos, ahogy ez a sok színes figura és a lány kézmosásra biztatja a kicsiket, hanem ez a magyar nyelvű dalocska is fülbemászó. Ha nagyon ráértek, akár még a táncot is megtanulhatjátok!