Címlap kép

Egészségügyi dolgozók előtt tiszteleg a stadion

A koronavírus-járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozók tiszteletére fehér fénnyel világítják ki a Puskás Ferenc Stadiont.

Az egészségügyi dolgozók tiszteletére fehér díszvilágítást kapott a Puskás Ferenc Stadion, ezzel ők is csatlakoztak ahhoz a szolidáris mozgalomhoz, ami már az egész világon elterjedt a koronavírus-járvány miatt.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Eközben Magyarországon meghalt újabb 9 beteg, és egy nap alatt 73-mal nőtt, így 817-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma – írta a koronavirus.gov.hu kedd reggel.

Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.