×

Szerelem

Eljött az online randik ideje

A legújabb kedvenc közösségi médiás mém: „Elkések a randimról... Ja, szeptemberben lesz.” A vicc pedig valós, és sokat elmond a netes társkeresés jelenlegi helyzetéről.

A Lovino.hu sajtóközleménye szerint fellendült az online randik száma. Az oldal a magyar társkeresők adatait összehasonlítva számszerűsítették, hogy mennyivel ugrott meg az online kommunikáció most, hogy a valóságban a találkozás nem lehetséges. A legérdekesebb adatok azt mutatják, hogy a legdurvábban a videócsetelést használók száma növekedett.

Fotó: iStock.com/Andrey_Popov

A járvány kitörése óta ugyanis a társkeresőkön a felhasználók: 72 százalékkal több beszélgetést kezdeményeztek, 90 százalékkal több üzenetet cseréltek beszélgetésenként, és 300 százalékkal több videóhívást indítottak a korábbi időszakhoz képest.

A koronavírust sikeresen csak az emberek közötti távolság tartásával lehet lassítani, aminek sok más mellett az is hátránya, hogy egyre többen érzik magukat magányosnak, miközben a társkeresés sokkal nehezebbé vált. Szerencsére a szerelem így is utat talál a társkereső alkalmazásokon keresztül.
A karantén magányában egyre többen veszik igénybe az online társkereső oldalak szolgáltatásait. A Lovino adatai szerint a társkereső oldalakra regisztráltak száma hazánkban mintegy 125 százalékkal magasabb, mint az előző év azonos időszakában. Ezzel együtt a magyar társkereső oldalak számára komoly kihívást jelent, hogy a járvánnyal sújtott időszakban is biztosítsák ügyfeleik számára az ismerkedést, anélkül, hogy a párkeresők felesleges egészségügyi kockázatoknak tennék ki magukat ezzel.

A fizikai randevúk szinte lehetetlenné váltak, mivel az éttermek, a kávézók és a bárok bezártak, a járványügyi szakemberek pedig szigorú távolságtartásra, de legalábbis 2 méter távolság betartására biztatnak. Egyre többen vannak azok, akik a közegészségügyi kockázatok miatt a személyes találkozók helyett az az online felületeken, gyakran alkalmazáson belüli videóbeszélgetéseket részesítik előnyben.