Csillagok

Vállalna még több gyereket a szülinapos színésznő

Kate Hudson ma töltötte be a 41. életévét, Ellen DeGeneres műsorában nemrég adott interjúban pedig arról beszélt szívesen szülne még gyereket.

A Los Angelesben született színésznő Bill Hudson és Goldie Hawn lánya. Szülei azonban nem sokkal születése után elváltak, Kate Coloradóban nevelkedett anyjával és anyja régi barátjával, Kurt Russellel. Ma már sokkal inkább Kurt Russellt tekinti apjának.

Kate Hudson (Fotó: Shutterstock)

Hudson a Santa Monica-i Crossroads iskolában érettségizett 1997-ben. Felvették a New York Universityre, de végül a színészi pályát választotta helyette. 1996-ban, élete első szerepét az Ötösfogat című amerikai drámasorozatban játszotta, majd néhány epizódszerepet kapott. 1999-ben feltűnt a 200 szál cigi című amerikai drámafilmben, amelyben Ben Affleckkel és Casey Affleckkel játszott együtt.

Az áttörést Cameron Crowe 2000-es filmje, a Majdnem híres hozta meg Kate Hudsonnak, amiért a legjobb női mellékszereprő kategóriában Oscar-díjra jelölték. Ebben az évben még szerepetl három másik filmben is, a Pletykában, a Hódító Adamben és a Dr. T és a nőkben.

Hudson visszautasította Mary Jane Watson szerepét a 2002-es Pókember című filmben, helyette A gyávaság tollai című történelmi romantikus remake-ben szerepelt, amit sem a kritika, sem a közönség nem fogadott kedvezően. A következő filmje, a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt elnevezésű romantikus komédia nagy sikernek örvendett a mozikasszáknál, több, mint 100 millió dollárt kasszírozva 2003 első felében. Filmbeli partnere Matthew McConaughey volt. A film összesen egy díjat nyert és hét jelölést kapott.

Ezt követően néhány további romantikus vígjáték következett, az Alex és Emma – Regény az életünk és a Kisanyám, avagy mostantól minden más. Kate neve fémjelezte A titkok kulcsa című 2005-ös misztikus thrillert is. A 43 millió dolláros költségvetésű film vegyes kritikákat kapott, bár a mozipénztáraknál jól szereplt 91,9 milliót hozva a készítőknek. A 2006-os filmje, az Én, a nő és plusz egy fő, melyben Owen Wilson és Matt Dillon mellett látható, szintén jó fogadtatásra lelt az anyagiak tekintetében.

2007-ben rendezőként is kipróbálta magát a Cutlass című rövidfilmmel, aminek a forgatókönyvét is maga írta. A produkcióban feltűnt Kurt Russell, Chevy Chase, Dakota Fanning és Virginia Madsen is. Egy évvel később a Bolondok aranyában jétszott szintén Matthew McConaughey partnereként.

Az elmúlt években pedig olyan filmekben tűnt fel, mint A csajok háborúja, az Egy kis mennyország, a Szerelem kölcsönbe, a Glee – Sztárok leszünk! vagy az Anyák napja. Ez utóbbiban egyébként olyan hírs sztárok szerepeltek még, mint Emma Roberts, Julia Roberts és Jennifer Aniston. A történet több család életét mutatja be ezeken a napokon. A Mélytengeri pokol című amerikai katasztrófafilmet 2016-ban forgatták, majd 2017-ben Kate Eddie Murphy mellett szerepet vállalt a Richard Pryor: Is It Something I Said? című amerikai önéletrajzi filmben, ahol Jennifer Lee Pryort alakította. 2019-ben pedig egy Sia által rendezett musicalben, a Musicban dolgozott.

Kate Hudson (Fotó: Shutterstock)

Kate 2000-ben feleségül ment Chris Robinsonhoz, a The Black Crowes frontemberéhez. 2004. január 7-én fiuk született, akit Ryder Russell Robinsonnak hívnak. Három évvel később elváltak. Néhány rövidebb kapcsolat után 2010. tavaszán kezdett találkozgatni a Muse frontemberével, Matthew Bellamyvel. 2011-ben eljegyezték egymást és született egy közös fiúk is, Bingham Hawn Bellamy, aki 2011 július 9-én látta meg a napvilágot. 2014-ben azonban ismét válásra került sor. A 41 éves színésznő jelenleg Danny Fujikawa színésszel alkot egy párt és már háromgyermekes édesanyja: Ryder és Bingham mellett a másfél éves Rani anyukája is.