Címlap kép

World Press Photo 2020

Magyar fotós nyerte a környezet kategória díját.

Horváth Eszter magyar fotósnak ítélték oda környezet (egyedi) kategóriában idén a World Press Photo díját az Északi-sarkvidéken kíváncsi jegesmedvékről készült fotójáért. A WPP fődíját egy japán fotós kapta a 2019. júniusi kartúmi véres tüntetések közepette készült felvételéért.

-, 2020. április 17.
A World Press Photo Alapítvány által közreadott, 2018. októberben készített képen egy jegesmedve és kölyke vizsgálgatja kíváncsian az Északi-sarkvidék közepén tudományos vizsgálatokat és méréseket végző Polarstern kutatói által a jégtáblára kihelyezett berendezést. A fénykép Horváth Eszter magyar fotós 2019. október 10-én készült munkája, amellyel elnyerte a 2020-as World Press Photo nemzetközi sajtófotóverseny díját a környezet egyedi kategóriában 2020. április 16-án.
MTI/EPA/WORLD PRESS PHOTO/Horváth Eszter

Horváth Eszter soproni születésű dokumentumfotós 2015 óta foglalkozik a sarki térségek, különösen a Jeges-tenger fotózásával. 2019-20-ban az Északi-sarkvidék közepén, jégtáblához fagyasztott, tudományos vizsgálatokat és méréseket végző Polarstern német kutatóhajó munkáját örökítette meg.

Fotói egyebek között megjelentek a National Geographic magazinban, a The New York Times és The Wall Street Journal napilapokban, a Time hetilapban és a GEO Magazine-ban – olvasható a WPP honlapján.

Díjnyertes felvételén egy jegesmedve és kölyke vizsgálgatja kíváncsian a Polarstern kutatói által a jégtáblára kihelyezett berendezést.