Szerelem

Szerelembe estek a jegesmedvék - Videóval!

Valami öröm az ürömben a Nyíregyházi Állatparkban. A park jegesmedvéi pár napja elválaszthatatlanok, és erről egy ritkán látott videót is megosztottak a Facebook-oldalukon.

„Évek óta bíztunk abban hogy szerelembe esnek a jegesmedvéink, de ezidáig nem jutottak el a párzásig. Most viszont már napok óta heves udvarlásnak vagyunk szemtanúi” – írta pár napja az egyik posztjában a Nyíregyházi Állatpark.

A felvételről jól látszik, hogy a macik már túl vannak az udvarlási szakaszon, bár nem tudjuk, hogy náluk ez, hogy is megy… Ha magunkból indulunk ki, akkor azt mondhatnánk, hogy minimum három randi után vannak.

Az Állatpark szerint sokan úgy gondolják, azért jött meg a jegesmedvék tenyészkedve, mert ideiglenesen nem fogadnak látogatókat, de az igazság más.

„Állataink 2017 óta alkotnak egy párt s most 6 évesen lettek tenyészérettek. Kitűnő genetikai állománnyal rendelkeznek s az Európai Fajmegőrzési Program keretében vannak nálunk, hiszen nagyon fontos hogy zárt tartási körülmények között is megőrizzük ezt a fajt (melynek ez a két egyede is állatkertben született már)” – írták egy másik Facebook bejegyzésben.

Mi csak drukkolunk nekik, és reméljük a karantén után nem csak az emberek között lesz bébibumm, hanem a jegesmedvéknél is…